Írta: Szöllôs Armand | Frissítve:

Legjobb online poker oldalak Magyarországon

Ha nem csak szereted a kártyajátékok királyát, hanem szívesen kipróbálnád magad a világhálón lévő pókertermekben, igazi pénzes online póker „csatákban” és versenyeken is, akkor ez a cikk pont neked szól! Ugyanis írásunkból megismerheted a hazánkban 5 lejobbnak számító poker online szolgáltatót, emellett megtudhatod, hogy manapság a pókertermek Magyarországon milyen fő változatait biztosítják a játéknak az ügyfeleik számára. De mindemellett kitérünk arra is, hogy mit takar a szoftveres videópóker, és azt is megtudhatod, hogy miért éri meg jobban online poker változatokkal játszani a földi kaszinókban található játékfajták helyett.

Online poker oldalak, kaszinók Magyarországon – Top 5

Operátor Freerollok Rakeback Bónusz Megtekintés
Unibet
értékelés
10/10
Óránkénti Jutalmakat €200 Játssz most!
Unibet Póker
PokerStars
értékelés
9/10
Napi 40% $600 Játssz most!
PokerStars
888poker
értékelés
8/10
Napi Jutalmakat $1000 Játssz most!
Betfair
értékelés
7/10
Heti 40% €40 Játssz most!
*18+ F. Feltételek érvényesek!
Online poker kaszinok

Manapság már számos helyen biztosított az online póker lehetősége a világhálón – például internetes pókertermekben, szerencsejáték oldalakon, és egyéb webhelyeken.

Viszont az is hozzátartozik az igazsághoz, hogy a különböző operátoroknál jelentős eltérés mutatkozik a játéktípusok mennyisége, az elérhető asztalok száma, tétlimitek, vagy például a póker online kapcsán igénybe vehető bónuszok tekintetében.

Az alábbiakban azt az 5 szerencsejáték és fogadás szolgáltatót mutatjuk be, amelyeknél véleményünk szerint jelenleg a leginkább kedvezőek a legális online póker feltételei Magyarországon.

Unibet

Unibet

A hazai körökben leginkább sportfogadás szolgálatóként ismert Unibet az ágazat egyik legjobb online póker szekciójával rendelkezik. Az Unibet online pókerszolgáltatása a Relax Gaming pókerszoftverén alapul (Relax Poker Network hálózat). Az Unibetnél a böngészős játékmód mellett a letölthető pókerkliens alapú is biztosított, és természetesen mindkét opció mobilon is elérhető.

A különleges funkcióknak köszönhetően többféle „személyazonosságod” lehet (szabadon változtathatsz avatart, nevet). Az operátornál a póker összes népszerű változatát megtalálod mind élő, mind RNG-s formában. Az Unibet ügyfelként rendszeresen részt vehetsz különböző típusú pókerversenyeken és komolyan volumenű megmérettetéseken is.

bwin

bwin

A bwin is a legjobb póker oldalak közé tartozik hazánkban. A bukmékerként és kaszinó operátorként is tevékenykedő ausztriai operátor kiváló terepet nyújt úgy a kezdő, mint a vérprofi pókerjátékosok számára. A letölthető desktopos klines multifunkcionális és emellett felhasználóbarát kialakítású is.

Az asztali gépes változat mellett a bwin mobilos webhelyén elérhető az operátor saját fejlesztésű póker appja is (az iOS-es az Apple Store-ból szerezhető be). A játékváltozatok között megtalálhatók a népszerű Hold’em típusúak, az Omaha, valamaint sokféle videó póker online variáns.

William Hill
William Hill

A világ egyik legrégebbi bukékereként ismert William Hill nem csak az online sportfogadás világában mozog otthonosan. A brit fogadás és szerencsejáték szolgáltató cég webhelyén remek póker szekció is helyet kapott.

Az online poker magyar híveit 10 ezer €-nál is magasabb összdíjazású Twister Race versenyek, Sit & Go, valamint freeroll poker online tournaments megmérettetések várják. Az operátornál elérhető kliens hibátlanul működik, bár tény, hogy némi angol nyelvtudás azért nem árt a problémamentes használatához.

betfair
betfair

Bár a betfairt a legtöbben sportfogadás bukmékerként és fogadási tőzsde szolgáltatóként könyvelték el, az operátor – ahogy mondani szokás – „minden fronton támad”, aminek köszönhetően egy kiváló póker online részleg is található a magyar nyelvű webhelyén. Átlagosan 3-4000 játékos mindig van az online poker szekcióban, így biztos, hogy bőségesen találsz magadnak ellenfeleket, bármelyik játéktípust részesítsed is előnyben.

A betfair-nél kisebb-nagyobb pókeres promóciók is folyamatosan vannak (pl. ticketeket lehet szerezni adott értékben), és rendszeres jelleggel rendeznek „házon belüli” versenyeket is.

Magyarországon népszerű Póker online változatok

Ebben a fejezetben arról olvashatsz, hogy melyek a játéknak azok a változatai, amikkel a legszívesebben játszanak a világhálón az online póker magyar rajongói.

Természetesen tisztában vagyunk vele, hogy a játék élő és RNG-s (videópóker) típusának jóval több modifikációja, „alváltozata”, variánsa van, mint amit ebben a fejezetben található, ezért tényleg csak azokat mutatjuk be, amik az általunk ajánlott online fogadás oldalakon, magyar kaszinók kínálatában folyamatosan jelen vannak.

1
Texas Hold’Em

A Texas Hold’Em világszerte az egyik legnépszerűbb változata a játéknak az póker online és ofline termek, kaszinók világában. A Hold’em típusú online poker többféle variánsa található meg az internetes kaszinók live szekcióban, illetve a szerencsejáték szolgáltatóként is tevékenykedő bukmékerek póker részlegében. A Texas Hold’em relatíve egyszerű póker változatot, amit több körben játszanak – azaz a kártyalapokat több, egymásutáni körben osztják ki a játékosoknak.

Az eredeti Texas Hold’em online póker esetében a játékosok két zárt lapot kapnak, amit a többiek nem nézhetnek meg. A közös lapok száma az utolsó osztáskor 5 db – ezek és a két zár lap révén kell a még játékban lévő (menetközben nem fold-olt) játékosoknak összehozniuk a lehetőségeikhez mérten legerősebbnek számító pókerkezet.

2
Pai Gow

A Pai Gow póker online változatában a játékosok mindegyike (összesen 7-en lehetnek + osztó) 7 db lapot kap. Ezekből két pókerkezet kell összehozniuk: egy 5 lapos kezet és egy 2 lapos kezet. Értelemszerűen a 2 lapos kéz a lerosszabb esetben egy 2-esből és egy 3-asból, legjobb esetben 2 db ászból állhat. A Pai Gow online poker játékban az is fontos, hogy az 5 lapos kéz nagyobb legyen, mint a két lapos. A kártyalapok között joker is van, ami például egy sor hiányzó lapját helyettesítheti.

Miután a tétek elhelyezésre kerültek és a játékosok összeállították a saját 5 és 2 lapos kezeiket, akkor azok összevetésre kerülnek mind egymáséival, mind az osztóéval. Ha a játékos kezei erősebbek, mint az osztóé akkor ő nyerő, de döntetlen álláskor minden esetben a ház (banker) nyer. Ha a játékos egyik keze nyer, míg a másik veszít, akkor visszakapja az adott partira feltett tétjét. Ennél online póker variánsnál a joker kártyalap csak sor, flush és színsor esetében használható helyettesítő lap gyanánt (illetve ászként is funkcionálhat).

3
Oasis

Az Oasis póker online játék tulajdonképp a Caribbean Stud egyik változatának tekinthető. 52 lapos paklival játszák, és az osztás után 5 lapja van a játékosnak. Közös lapok nincsenek ennél az online poker játéknál. A játékmenete az ante bet elhelyezésével kezdődik, amit a lapok kiosztása követ. Az osztó esetében a kártyalapok közül az egyik színével felfelé fordított, míg a többi kártyalap színével lefelé fordított. A játékosnak lehetősége van cserére még azelőtt, hogy eldöntené a „hogyan továbbot” – azaz, hogy emel, vagy tart.

Amennyiben a „végelszámolás” előtt a játékos cserél, akkor alaptétenként cserélhet 1 lapot – vagy 2 lap cserélése esetén már kétszeres alaptétet kell fizetnie. Amennyiben a játékos nem passzol (dobja a kört / fordulót), akkor sor kerül a kártyalapok kiértékelésére. Az Oasis póker online játékban is a cél természetesen az, hogy a játékosnak jobb lapjai – erősebb póker keze legyen – mint a banknak / osztónak, és ily módon megnyerje az adott partit.

4
Caribbean

Az Caribbean online poker eredeti változatában mindenki a dealer (osztó) ellenében játszik. A játékmenet az alaptét elhelyezésével kezdődik, amit követően a dealer kiosztja a kártyalapokat (5 db-ot minden a partiban résztvevő játékosnak). A dealer saját magának négy lefelé fordított lapot oszt, és egy olyat is, ami a színével felfelé van fordítva (az utolsó kártyalapja).

Ezt követően a parti a klasszikus módon folytatódik: a játékosok passzolhatnak (dobhatják az adott kör), emelhetnek (az emelés az alaptétnek a duplájával történik, illetve megadhatnak (tart). Az emelések végeztével a dealer megmutatja a kártyáit, és a kiértékelésre kerülnek a partiban bennmaradt játékosok lapjai.

5
Stud

A tradicionális stud-póker Magyarországon is meglehetősen népszerű az online poker magyar hívei között. Hazánk határain túl is populáris, így aztán nem csoda, hogy az online poker oldalak gyakorlatilag mindegyike felvonultatja a játékkínálatában. A Stud esetében a játékosnak 7 lapja van, amikőből a relatíve legerősebb kezet kell összehoznia a (a Pai Gow-val ellentétben csak 1 pókerkezet). A játék itt is az ante tét megadásával indul, amit – általában – fix tétlimites körök követnek (pl. 2€ / kör). Az első etapban minden a partiban részt vevő játékos 3 kártyalapot kap, amiből egy felfelé van fordítva.

Amennyiben a tied a leggyengébb színével felfelé fordított kártyalap, akkor te kezdet a partit. A következő fordulóban (4th street / 4. utca) a játékosok – egy nyílt kártyalapot kapnak a színével felfelé fordítva –, amit követően az jöhet először, akinek a legerősebb nyíl lapjai vannak (itt már minden játékosnak két nyílt lapja van). A 4. utcánál már adott a lehetőség a passzolásra.

Az 5-ik utcában a játékban maradtak még egy nyílt lapot kapnak, valamint a 6. utcában is, amit egy zárt lapos kör követ. Ha egynél több játékos marad az utolsó etap végére. A river – utolsó kártyalapot nem kell megmutatni, viszont a sajátját mindenki ismeri, ezért igen izgalmas „csata” alakulhat ki a parti legvégére, amikor megtörténik a kezek egymással való összevetés, és sokszor csak nüánszokon múlik, hogy ki nyeri meg az adott összecsapást.

6
3 Card poker

Ennek az online poker oldalak kínálatában, élő kaszinó szekciókban szinte mindig fellelhető pókerváltozatnak az az érdekessége, hogy – mint ahogyan a neve alapján kikövetkeztethető – 3 lappal játsszák játékosonként. A pókerkezek erőssége ebből fakadóan némileg eltér a hagyományostól.

A kezek a 3 Card poker online (3 kártyalapos póker) játékban erősorrend szerint: magas lap, pár, flöss, sor, drill (3 of a kind), színsor. Mivel ennél a pókerváltozatnál mindössze három kártyalap kerül kiosztásra, ezért az esetek túlnyomód hányadában egy alacsony értékű párral, sőt még egyszem magas lappal is könnyen megnyerhető egy-egy adott parti.

Kedvelt video poker változatok a magyar kaszinók kínálatában

Nepszeru Poker online valtozatok

Tény, hogy ez a játékfajta már a kezdet kezdetén megtalálható volt a magyar piacon online kaszinók játékkínálatában.

Viszont az is igaz, hogy a hazai játékosok elég hosszú ideig skippelték a pókerezés ezen módját.

Mivel meglehetősen idegenkedtek attól, hogy a video poker esetében a játék nem más játékosok és egy élő dealer (bank) ellenében folyik, hanem egy pókerszoftveren kell felülkerekedniük.

Napjainkra a helyzet sokat változott, és még, ha nem is éri el a videó póker online játék népszerűsége a nyerőgépes játékokét, egyre többen és többen tesznek próbát vele.

Online vs Offline

Online vs offline poker

Az 100%, hogy az élőben, hús-vér ellenfelek társaságában zajló pókerjátszámokhoz semmi sem hasonlítható. Mivel ott aztán mindent be lehet vetni a blöfföléstől kezdve egészen a pszichológiai hadviselésig. Ezért egyáltalán nem véletlen, hogy a játék földi kaszinós változata, illetve az igazi pókerversenyek egy jottányit sem veszítettek a népszerűségükből az elmúlt évtizedek során. És az is igazi, hogy hazánkban némi „vad romantika” is övezi ezt a játékot köszönhetően a westernfilmek / spagetti westernek popularitásának.

De az igazság részét képezi az is, hogy mostanában Magyarországon eléggé macerás igazi pókert játszani, és ehhez megfelelő brick and mortar – azaz legális földi kaszinót – találni. Arról már nem is beszélve, hogy ahhoz nagyon kell vágni a játéknak minden csínját-bínját, hogy valaki részt vehessen egy komolyabb külföldi – vagy akár hazai – pókerversenyen.

De ugyebár itt van nekünk az online poker világa, ahová bármikor, bármilyen tudásszinttel beléphet az ember. A póker online játéknak az összes típusa szinte bármelyik bukméker kaszinójában elérhető, és emellett olyan fogadás és szerencsejáték szolgálatók is vannak, amelyek saját pókeres termékkel, és szoftver-klienssel – esetleg még pókeres appal is – rendelkeznek, ami rendszerint a többi terméktől teljes mértékben elszeparált webhelyrészen található.

Az online póker oldalak legtöbbje bónuszokat is nyújt (üdvözlő bónuszt például), valamint egyéb promóciókat (ingyenes ticketek, freeroll részvételi lehetőségek). És mindemellett szinte mindenhol rendszeresen vannak házon belüli kisebb-nagyobb versenyek, valamint komolyabb volumenű pókertornák is, amelyeken értékes nyeremények találnak gazdára. Az online pókert manapság már mobilon is bármikor játszhatod, és elég hozzá egy okostelefon vagy tablet.

GYIK