Miért Fontos a Bankroll Menedzsment?

Már foglalkoztunk egyszer a helyes tőkemenedzseléssel, ám úgy gondoljuk, ez annyira fontos sarokköve nem csak a Blackjacknek, hanem az online szerencsejátéknak, hogy most egy másik aspektusból is megvilágítjuk eme témakört.

Helyes pénzfelhasználás nélkül hosszútávon nem lehet nyerni sem az online, sem az élő kaszinókban. Nagyjából úgy írhatnánk ezt le, hogy igazán húsbavágó példával éljünk, mint a helytelen hitelfelvétel. Amennyiben valaki nincs a helyzet magaslatán és belemegy egy számára hosszútávon teljesíthetetlen hitelfelvételbe, nagyon nehezen kerül ki belőle és egyre mélyebbre és mélyebbre ássa magát. Pontosan ez történik az online Blackjackben is, ha nincsenek meghúzva nagyon konkrétan a határok. Pedig nem egy nagy ördöngösség, mindössze néhány egyszerű szabályt kell MINDEN ESETBEN betartani.

Az előző írásunkban nem határoztunk meg egyértelmű, kézzelfogható számokat, vagy éppen százalékokat, hanem általánosságban beszéltünk a betartandó szabályokról. Persze, már így is sokkal többet megtudtál a bankroll-menedzsmentről, mint a játékosok 80%-a, de lehet ezt még fokozni!

Vegyük azt, hogy €50-t beutalsz egy online kaszinóba és megkapod a 100%-os bónuszt, amely révén €100-val vágsz bele a játékba.

Mindenfajta utánaolvasás nélkül mit tennél? Jobb esetben bizonytalan lennél, ezért nagyon óvatosan játszanál, rosszabb esetben belevágnál a közepébe és pillanatok alatt lenullázódnál.

LEGJOBB BLACKJACK KASZINÓK 2021

Kaszinó Ingyenes
pörgetések
Összes játék Bónusz Megtekintés
bet365">
értékelés
10/10
No
750+ akár 30,000 Ft. Játssz most!
ismertető

*Csak új Kaszinó ügyfelek. Min. Befizetés 3.000 Ft. Max. 30.000 Ft bónusz. 30x fogadási feltétel (eltérő mértékben számító játékok, asztallefedettség és max. fogadási szabályok érvényesek) a befizetésre és a bónuszra a bónuszegyenleg kifizethetővé tételéhez. Időkorlátok és feltételek érvényesek.

Unibet">
100%
akár 60,000 Ft.
értékelés
9/10
60 500+ 100% akár60,000 Ft. Játssz most!
ismertető
AmunRa">
100%
akár 344,000 Ft.
értékelés
8/10
No
2000+ 100% akár344,000 Ft. Játssz most!
Ismertető Hamarosan
*18+ F. Feltételek érvényesek!

Nézzük meg, hogy a Blackjackből élők számára hogyan néz ki egy session:

Online blackjack kaszinók

Előtte azonban egy nagyon fontos jelmondatot osztanánk meg veled, amely minden jobb stratégiai oldalon meg van említve: „Nem az számít, hogy mennyit nyersz a jó széria során, hanem az, hogy mennyit hagysz veszni egy rossz széria esetén.

Amikor először ülsz le játszani, nem vesztettél és nem is nyertél semmit. Legyen ez a kiindulási pontod. Ilyenkor még nem tudod, hogy a sessionöd pozitív vagy negatív előjellel végződik. Emellett mindig határozz meg egy elvárt profitot százalékban és egy olyan határt is, amivel már maximálisan elégedett lennél.

Most már továbbvihetjük a szálat és elemezhetjük a különféle szituációkat:

Vegyük először a kellemesebb esetet, hogy jól megy a játék és a €100-ból 2 óra alatt csináltál €150-t, amely az elvárt profitod. Nem kell megijedni, nem azt javasoljuk, hogy hagyd abba. Viszont amennyiben megfordul a szerencséd, legkésőbb €120-nál szállj ki! „Miért szálljak ki, amikor most vesztettem el €30-t?”- teheted fel magadnak a kérdést.

A válasz: Dehogy vesztettél el €30-t, pont hogy nyertél €20-t! Viszont ha folytatod a játékot még a próféta is szólhat belőled és ezt ugye nem akarhatod. Azért kell kiszállni ilyenkor, hogy ne emészd fel egy rossz sorozat oltárán az összes profitodat. Így úgy tudsz felállni az asztaltól, hogy nyertél egy kicsit (20%) és nem azon kell törnöd a fejed, hogy hogyan nyerd vissza az elbukott pénzt.

Könnyen lehet, hogy olyan szerencsés vagy, hogy a €150-t további €30-val meg tudod fejelni! Ám tegyük fel, hogy itt megtörik a lendületed és lesüllyedsz €150-re. Na, itt azonnal szállj ki, ne várd meg, míg a €120-os szintre süllyedsz, így megmarad az elvárt profitod.

Amennyiben ezt nem tartod be minden alkalommal, biztos lehetsz abban, hogy sokkal frusztráltabb leszel a hatalmas kilengések révén, amely nagyon könnyen a teljes tőkéd végét is jelentheti.

Most nézzük a számodra kellemetlenebb esetet, amikor is rosszul indul a nap:

Ebben az esetben nagyon könnyű dolgod van. Határozz meg egy maximum százalékot (20-30) és ha ennyit elbuksz, hagyd abba a játékot, mert holnap is lesz nap. Tehát ha €100-ból marad €70, akkor vége a játéknak. Amennyiben megfordul a szerencséd és felkúszol €120-ra, akkor már ne €70-nél, hanem €100-nál legyen az új határ. Ezzel biztosítod magadnak azt, hogy nem veszteséggel távozol az asztaltól.

Mivel a BlackJack óhatatlanul kell a szerencse, ezért sokszor lesz nagyon jó és nagyon rossz napod, de ezekkel a biztonsági „fékekkel” szépen kordában tudod tartani a kilengéseket.

Próbáld ki gyakorlatban a tanultakat az Intertops kaszinó termeiben!

Egyéb stratégiák: