Hogyan kezdj neki a Blackjacknek?

A Blackjack az egyik legkedveltebb játék a kaszinókban.Amikor egy filmbe kaszinós jelenetet is belefűznek szinte biztos, hogy egy-két másodpercig egy Blackjack asztal is feltűnik a vásznon. Az online Blackjack szabályai nem térnek el a hagyományosétól, viszont úgy játszhatsz az otthonod kényelméből, hogy a koncentrációdat nem zavarja semmilyen külső hatás, ez pedig rendkívül fontos ebben a játékban. A Blackjack alapvetően matematikai törvényszerűségen alapszik, ezért nincs helye mindenféle zavaró tényezőnek. Nyerőgépezni úgy is lehet, hogy közben filmet nézel, vagy a háttérben szól a zene, tv vagy éppen valaki beszél hozzád. Ezzel szemben Blackjackezni csak akkor ülj le, ha biztos vagy abban, hogy 100%-ig ott vagy fejben. Minden más esetben jobb, ha elkerülöd a Blackjack asztalt, mert azzal spórolod meg a legtöbb pénzt magadnak.

LEGJOBB BLACKJACK KASZINÓK 2021

Kaszinó Ingyenes
pörgetések
Összes játék Bónusz Megtekintés
bet365">
értékelés
10/10
No
750+ akár 30,000 Ft. Játssz most!
ismertető

*Csak új Kaszinó ügyfelek. Min. Befizetés 3.000 Ft. Max. 30.000 Ft bónusz. 30x fogadási feltétel (eltérő mértékben számító játékok, asztallefedettség és max. fogadási szabályok érvényesek) a befizetésre és a bónuszra a bónuszegyenleg kifizethetővé tételéhez. Időkorlátok és feltételek érvényesek.

Unibet">
100%
akár 60,000 Ft.
értékelés
9/10
60 500+ 100% akár60,000 Ft. Játssz most!
ismertető
AmunRa">
100%
akár 344,000 Ft.
értékelés
8/10
No
2000+ 100% akár344,000 Ft. Játssz most!
Ismertető Hamarosan
*18+ F. Feltételek érvényesek!

A Blackjack szabályai:

A feladatod az, hogy a lapjaid összege minél jobban megközelítse, vagy elérje a 21-et de semmiképp se haladja meg azt. A Blackjackben egy ellenfeled van, az osztó (dealer). Őt kell legyőznöd és ezt többféleképpen is megteheted. Természetesen van olyan Blackjack asztal, ahol több játékos játszik egyszerre, de ott is a dealert kell megverni.

  1. Ha sem a te, sem a dealer keze nem haladja meg a 21-et, akkor az nyer, akinek a kártyáinak az összege magasabb. Ebben az esetben 1:1 arányú kifizetésre vagy jogosult, tehát ha $10-os téten játszol, akkor visszakapod a téted, valamint további $10-t nyereményként.
  2. Ha a dealer kártyáinak összege több mint 21 (ezt nevezzük bustnak), viszont a te lapjaidnak az összege kevesebb mint 21. Ebben az esetben is az 1:1 arány érvényesül.
  3. Ha a kártyáid összege 21. Nagyon fontos megjegyezni, hogy ha az első két kártyád révén Blackjacked lesz (21), akkor 3:2 arányú kifizetésben részesülsz. Azaz a $10-os téted mellé további $15 nyereményt is elkönyvelhetsz.

Természetesen nem lehet mindig nyerni, ezért például ha a lapjaid összege meghaladja a 21-et, akkor elveszted a tétedet attól függetlenül, hogy milyen lapok vannak a dealer-nél.

A lapok értékei:

Online blackjack kaszinók

Hogyan játssz:

A tét kiválasztása után a delaer és te is kapsz két lapot. A Blackjack szabályainak értelmében, te csak a dealer egyik lapját látod, a másik ott hever lefordítva a látható lap mellett és ez így is marad a kör végéig. Nagyon fontos, hogy az online termek úgynevezett biztosítást (insurance) ajánlanak fel akkor, ha a dealer látható lapja egy ász. Ilyenkor az eredeti téted feléért bebiztosíthatod magadat a dealer Blackjackjével szemben. A biztosítás 2:1 arányban fizet, szóval ha a dealernek tényleg Blackjackje lesz, akkor egy centet sem vesztesz. Természetesen, ha nem lesz, akkor az összes pénz a házé, ezért csak óvatosan a biztosítással.

A játék akkor lesz érdekes, amikor a dealernek nincs Blackjackje. Ilyenkor mindig te következel először és a mindjárt ismertetett opciók segítségével lejátszhatod a körödet.

Stand: ezt akkor érdemes választanod ha a lapjaid összegét úgy ítéled meg, hogy elegendő lehet a győzelemhez, vagy ha olyan magas már a lapjaid összege, hogy túlságosan veszélyes újra lapot kérni.

Hit: ezzel kérhetsz újabb és újabb lapokat mindaddig amíg el nem éred a 21-et. Persze előtte bármikor megállhatsz, de arra figyelj, hogy ha túlléped a 21-et akkor automatikusan a dealer nyer.

Double: ezt akkor érdemes meglépni, amikor úgy érzed, hogy érdemes dupla tétért egy újabb lapot húzni mert nagyon jó esélyed van a kör megnyerésére. Ne feledd, ilyenkor csak egy újabb lapot húzhatsz.

Split: ha a két osztott lapod megegyezik, akkor külön választhatod őket és egyenként lejátszhatod őket Ilyenkor persze az eredeti téttel megegyező plusztéttel lehet csak játékba szállni. Ezután nincs más dolgod, mint lejátszani külön-külön a kört. Nagyon fontos szabály: ha ászokat splittelsz, akkor csak egy új lapot húzhatsz és az dönti el, hogy nyertél/vesztettél.

Ezek az opciók állnak a rendelkezésedre tehát, hogy a magad javára fordítsd az adott kört. A Stand, a Hit, a Double, a Split és az Insurance is olyan elemei a játéknak, amelyek jól felhasználva növelik a nyereséged.

Miután lejátszottad a kezedet, a dealer következik és a lapjainak függvényében megnyered az adott kört és kifizet téged a ház vagy elveszted a betett tétedet.

A Blackjack egy roppant összetett játék. Ez talán nem látszik az első cikk alapján, de a következő anyagokban egyre mélyebbre ásunk majd és a történet ennek megfelelően bonyolódni fog. A következő cikk után már te is könnyedén belátod majd, hogy a Blackjack nem (csak) a szerencse játéka, hanem rengeteg tudás is van a nyertes játékosok mögött.

Egyéb stratégiák: